La multi ani!!

Astazi suntem, din punct de vedere calendaristic, in prima zi de primavara. Martisorul este o sarbatoare traditionala care tinde sa se piarda, precum se intampla cu majoritatea sarbatorilor traditionale romanesti. Daca in trecut Martisorul insemna comuniune dintre om-femeie, dintre bine-rau, apa-foc ( elemente simbolizate de jnurul bicolor) astazi el simbolizeaza o zi ca oricare alta. Ar fi frumos ca noi tinerii sa pastram aceasta traditie si sa spunem tuturor un sincer "LA MULTI ANI"

2 comentarii:

b33b33 spunea...

Buna Adi!
Dar cum se face ca tu care tocmai spui ca traditia martisorului tinde sa se piarda, nu faci nimic pentru asta? Ia sa spui tu cui ai spus azi " La muli ani! " sau carei colege i-ai oferit ieri un martisor sau un ghiocel(spun ieri pentru ca ieri eram la scoala) .
Deci, daca vrei ca traditiile sa se pastreze trebuie sa faci si tu ceva pentru asta. Macar daca nu le respecta toata lumea,respecta-le tu!

Anonim spunea...

vezi ca daca vii diseara fara martisor la anul nu primesti sustinera mea in campanie...si implicit nu iesi sef de clasa!